woensdag 27 april 2011

Paasbrunch courgettetaart

Lopend buffet

Met Pasen hadden wij een brunch georganiseerd voor mijn vader en schoonouders. we doen dat het liefste in de vorm van een lopend buffet. Iedereen pakt wat hij het lekkerste vindt en niemand voelt zich verplicht meer te eten dan nodig. Mijn vader bakte een brood. Ik zorgde voor een courgettetaart, gevulde eieren en wat rauwkost met dipsausjes.

Courgettetaart

Nodig: ingevette springvorm, 6 blaadjes bladerdeeg, een courgette, een ui, twee teentjes knoflook, twee trostomaten (of half bakje cherrytomaten), half bekertje kookroom, 200 gram geraspte oude kaas, 3 eieren, peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de courgette en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook fijn en bak dit alles tien minuten in de koekenpan. Beleg de springvorm ondertussen met bladerdeeg en prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.
Meng in een kom de room, een snuf peper en zout en de helft van de geraspte kaas.
Was de tomaten en snijd in blokjes. Doe nu het courgette-ui-knoflook mengsel in de springvorm op het deeg. Daarna schenk je het room-peper-zout-kaas mengsel erover. Dan verdeel je de blokjes tomaat (of halve cherrytomaten) over de springvorm. En tot slot strooi je de rest van de kaas erover.

45 Minuten bakken op 200 graden. Warm of koud te serveren.

Courgettetaart met tomaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten