donderdag 26 mei 2011

Nog een heerlijke salade met brie en walnoten

Hoewel ik me realiseer dat lang niet alle kinderen zo makkelijk eten als die van mij, wilde ik dit recept toch even delen.
Nodig voor 4 personen: 400 gram gekookte pasta, olijfolie, kleine zak rucola, doosje cherrytomaten, brie (ik gebruikte er eentje van geitenkaas), walnoten. Gepelde walnoten kun je vrij voordelig kopen bij de Lidl.
Dressing: 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie.

Salade met brie en walnoten
Kook de pasta beetgaar, laat uitlekken en doe er twee eetlepels olijfolie door, tegen het plakken. Was de sla en meng die door de pasta. Maak nu de borden op met, naar smaak, gehalveerde tomaatjes, stukjes brie en walnoten.

Meng de mosterd, azijn en olie goed voor een mooie romige, gladde dressing. Deze dressing vindt mijn oudste te pittig, voor hem sprenkel ik alleen wat olie over zijn salade.

Eventueel serveren met vers (stok)brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen